En del af Odsherred Kommune
Grupper for pårørende

Er du ven, arbejdskollega, gift med eller kæreste til en person, som har et misbrug i dagligdagen af alkohol, medicin eller narkotiske stoffer, så er det måske værd at overveje et nyt tilbud om pårørendegrupper fra Misbrugsteamet på Sundhedscenter Odsherred.

I mange tilfælde kan det være gavnligt at være sammen med andre pårørende for at udveksle erfaringer, få rådgivning og ikke mindst støtte.

Du er nemlig ikke alene om at skulle håndterer skyld, skam og loyalitet. Eller altid være nødt til at have en plan B, fordi du aldrig ved hvordan hverdagen ser ud om et øjeblik!

Gruppeforløb

Misbrugsteamet arrangerer to pårørendegruppe forløb om året: forår og efterår, med start i februar og september. Forløbene foregår over 10 gange á 2½ times varighed.

Der er plads til maksimalt 12 deltagere i gruppen. Efter de to første mødeaftener er der lukket for tilgang af nye deltagere for at sikre optimal tryghed i gruppen.

Gruppen er for alle med relationer til mennesker med misbrugsproblemer. Man skal være fyldt 18 år for at deltage.

Formålet er:

  • At skabe dialog mellem personer der lever i skyggen af hvad et misbrug kan medføre.
  • At hjælpe til, at kunne håndtere og forholde sig til livet og træffe nogle velovervejede valg.
  • At sætte fokus på egne følelser, tanker og behov.
  • At give deltagerne muligheden for at fortsætte samtaleforløbet.

Med støtte fra fagpersonale og de andre gruppedeltagere, er det muligt at lære at håndtere egen situation på nye måder og deltage i feedback til de øvrige deltagere.

Tilmelding

Man kan tilmelde sig ved henvendelse på Misbrugsteamet på Sundhedscentret eller pr. telefon til Jens Peter Olsen, 40 81 33 73 eller 59 66 66 66.

Inden start vil der være tilbud om en samtale med en medarbejder for at sikre et optimalt udbytte af forløbet.